تبلیغات
تور ترکیه 95، تور ترکیه نوروز 96، تور استانبول، تور آنتالیا، تور آلانیا - غذاهایی که در سفر به ترکیه باید امتحان کرد
   خوش آمدید

غذاهایی که در سفر به ترکیه باید امتحان کرد

غذاهای ترکیه

غذاهای ترکیه

اگر در سفر به ترکیه مایلید با سبک غذایی مردم این کشور و به عبارتی با ذائقه‌‌ی مردم آشنا شوید، می‌توانید بهترین و معروف‌ترین غذاها و طعم‌ها را امتحان کرده و به بهترین نحو علاقه‌مندی مردم این سرزمین را بشناسید. همچنین با امتحان کردن بی‌نظیرترین طعم‌های ترکی سفر خاطره‌انگیزتری خواهید داشت. در این مقاله بهترین‌های غذایی ترکیه را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم.

کباب ترکی

کباب  -یعنی غذای برشته شده روی زغال – سنگ بنای آشپزی ترکی است و انواع بسیاری از غذاها حتی کاستانه کباب را در بر می‌گیرد – شاه بلوط‍‌های برشته که دست‌فروشان خیابانی در روزهای زمستان در پاکت‌های کاغذی می‌فروشند.

انواع مشهورتر کباب که غذاهایی گوشتی هستند بسته به خاستگاه و اصالت خود سبک‌های متفاوتی دارند: کباب تند و تیز در آدانا، کباب نرم و جاافتاده در  شانلی اورفه، کباب ساندویچ شده بین تکه‌های ضخیم بادمجان در عینتاپ، کباب پیچیده شده در نان‌های نازک لواش. مشهورترین نوع کباب اسکندرکباب است که در سال ۱۸۶۷ توسط اسکندر افندی در بورسا اختراع شد و تهیه شده از تکه‌های نازک گوشت بره است که در سس گوجه، ماست و کره خوابانده می‌شود.

کباب ترکی

نان سیمیت

این میان وعده‌ی ساده ریشه در قرن شانزدهم دارد. کاروان‌های مسافران در مسیر رفت و آمد به شهر استانبول مقادیر زیادی از نان‌های حلقه‌ای را از شهر ازمیر تهیه می‌کردند، که البته نام خود را به این مثال ساده از غذای فوری بخشیده است. امروزه نان‌های کنجدی سیمیت هم یک وعده‌ی خیابانی محبوب و هم از ملزومات صبحانه به شمار می‌آید.

نان سیمیت

ماست

مردم ترکیه به هنر خود در تهیه ماست می‌بالند و بیش از دو میلیون تن ماست در سال مصرف می‌کنند. ماست که اصالت آن به حدود یک هزاره قبل در آسیای مرکزی باز می‌گردد، با توجه به ویژگی ماندگاری، بسیار مناسب فرهنگ و سبک زندگی عشایری بوده است. امروزه ماست یا به طور ساده و یا در ترکیب غذاها یعنی سوپ و سالادهایی مانند cacik به مصرف می‌رسد. یکی از نوشیدنی‌های محبوب تهیه شده از ماست آیران (ayran) شور و خنک یا همان دوغ است.

ماست

کاهوالتی

صبحانه‌ی مردم ترکیه به راحتی می‌تواند خوش‌خواب‌ترین افراد را برای صرف این صبحانه‌ی رویایی به فردی سحرخیز تبدیل کند. نان تازه‌ی اجاقی به همراه سرشیر، عسل، مرباهایی مانند مربای گل رز، مارمالاد انجیر، پنیر گوسفند و گوجه و خیار که روی آنها روغن زیتون ریخته شده بخش اصلی صبحانه‌ی ترکی هستند، اما هر منطقه مواد غذایی متنوع و خاص خود را دارد. اگر بعد از این صبحانه هنوز هم میل داشتید می‌توانید منه من (menemen) را امتحان کنید: املتی که از ترکیب فلفل دلمه، پیاز، گوجه و تخم مرغ تهیه شده است.

 

کاهوالتی

گل محمدی

باسلوق یا همان لوکوم (Lukum) طعم  به یاد ماندنی خود را مدیون عطر گلاب است، رایحه‌ای شیرین و لطیف که زمانی در میان آشپزهای عثمانی بسیار محبوبیت و ارزش داشت، اما اکنون تنها در برخی از دسرها مانند  گولاچ (gullac) به کار می‌رود. برگ‌های گل محمدی همچنین برای تهیه مارمالادی منحصر به فرد به کار رفته یا در ترکیب با سرکه‌ی سیب و روغن زیتون به کار می‌روند. برای بازدید از مرکز تولید گل محمدی در ترکیه باید به شهرستان اسپارتا در شمال آنتالیا بروید.

گل محمدی

باقلوا

اصالت این شیرینی به آسیای مرکزی باز می‌گردد که از آنجا در سرتاسر حکومت عثمانی گسترش پیدا کرد و به محبوبیت رسید. در نهایت باقلوا راه خود به اروپا را پیدا کرد؛ بدین‌صورت که نمونه‌ی عینی آن یعنی اشترودل را می‌بینید. امروزه پایتخت مسلم باقلوا شهر غازی عینتاپ است که یدی طولانی در هنر تهیه‌ی باقلوا از خمیرهای نازک و ورقه‌ای فیلو دارد که در شیر عسل غوطه‌ور شده و با پسته پوشانده می‌شود.

باقلوا

میوه و آجیل

نوتلایی که امروزه همه جا در دسترس است زندگی خود را از باغستانی در شهرستان‌های حوزه‌ی دریای سیاه مانند گره‌سون یا اردو آغاز کرده است – ترکیه ۷۵ درصد از تولید جهانی فندق را به خود اختصاص داده است. همچنین طبق آمار سازمان غذا و کشاورزی اتحادیه اروپا ترکیه در میان پنج تولیدکننده‌ی برتر انواعی بسیاری از دیگر میوه‌ها و تنقلات قرار دارد: انجیر، گیلاس، توت‌فرنگی، هلو، ملون، هندوانه، پرتقال چینی، سیب، گردو، شاه‌بلوط، پسته، زیتون، عدس، نخود، لوبیا سبز، فلفل، گوجه، بادمجان، چغندر و عسل.

میوه و آجیل

پیده

پیده (Pide) که اکنون پیتزای ترکی نام گرفته، نانی نازک با مخلفات است و در تنورهای زغالی طبخ می‌شود. پیده را با انواعی از مواد گوشتی تهیه می‌کنند. سوسیس ترکی، گوشت ادویه زده و دودی، یا گوشت خردشده‌ی بره محبوب‌ترین ترکیبات هستند. پنیر و سبزیجات نیز در ترکیب پیده طرفدارانی دارند. در ترکیه به رستوران‌هایی برخواهید خورد که تنها به تهیه‌ی این غذا اختصاص یافته‌اند و در اغلب این رستوران‌ها روی پیده هنگام قرار دادن آن در تنور تخم‌مرغی می‌شکنند که از خشک شدن پیده جلوگیری می‌کند.

پیده

لحمعجون (lahmacun) نمونه‌ی ساده‌تری از پیده است که تنها روی خمیر با گوشت چرخ شده و سبزیجات پوشانده می‌شود. از دیگر غذاها با پایه‌ی خمیری به بورک می‌توان اشاره کرد؛ طعمی بی‌نظیر و مشابه باقلوا. همچنین گزلمه، تهیه شده از خمیر پیچانده شده با دست که درون آن از پنیر گوشت و اسفناج پر شده سپس روی گریل پخته می‌شود و پس از شنا در ساحل خوردن آن بسیار لذت بخش است.

 

دندورمای مرعشی، بستنی

مطمئنا طعم بستنی ترکی را در هیچ‌ جای دیگری تجربه نکرده‌اید. این بستنی با نام دندورما (dondurma) طعم متمایز دودی کندر طبیعی را دارد و بافت آن نسبت به بستنی‌های نرم ایتالیایی نیاز به جویدن بیشتر دارد. غلطت بستنی‌های ترکی به دلیل داشتن ثعلب است، که از ریشه‌ی گیاه orchis mascula گرفته شده و این خوشمزه‌ی خنک اکنون تا حدی محبوبیت دارد که دانشمندان را نگران انقراض ثعلب نایاب کرده است.

خریدن بستنی دندورما از فروشنده‌ای که لباس سنتی مرعشی پوشیده و تردستی خاصی در تهیه آن دارد را نباید از دست بدهید. فقط تماشا کنید.

دندورما ترکیه

ترشی

مردم ترکیه تقریبا از هر چیزی ترشی درست می‌کنند: بادمجان، گوجه، کلم، بادمجان – حتی دیده شده از دانه‌ی کاج هم ترشی تهیه می‌کنند – تمامی این مواد را در سرکه می‌ریزند. این مواد سپس در قوطی ریخته شده و در طبقات مغازه‌هایی سنتی به نام tursucu قرار داده می‌شوند که حتی صحنه نمایش رنگارنگ این مغازه‌ها هم انسان را به هوس می‌اندازد.

ترشی

منبع: Matadornetwork


نظرات مطلب

فرم ارسال نظر

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.

درباره سایت

  • مجری تور ترکیه 95 در لوکس ترین هتل های 5 ستاره، مانند هتل کنکورد، مردان پالاس، رکسوس سان گیت، فیم رزیدنس،بایا با بهترین قیمت و امکانات، رزواسون هتل و پروازهاس اطلس جت را با ما تجربه کنید.

آویژه

قالب حرفه ای نقاش

بهینه سازی شده توسط آویژه

اطلاعات سایت